Doziranje

Koliko MegaHydrate kapsul je priporočljivo jemati?

To je odvisno od posameznikovega organizma in njegovih/njenih potreb. Proizvajalec navaja, da je priporočljivo uživanje 2-4 kapsul ali 2-4 dozirne žličke dnevno odvisno od pakiranja.

Ali niso ti priporočeni odmerki preveliki?

Pri ošibelosti začnemo z manjšim dnevnim odmerkom, da preprečimo morebitne začetne težave razstrupljanja (začetne glavobole, slabosti, slabo počutje…) in ga postopoma povečujemo. Pri obolenjih oz. če uživate zdravila, se je pred uporabo MegaHydrate (kot pri vsakem prehranskem dodatku), potrebno posvetovati z zdravnikom.

Nekateri uporabniki opažajo, da občutijo zelo močno ali celo premočno poživitev, če začnejo že takoj  v začetku z dvema kapsulama dnevno (predvsem starejši in ošibeli). Ravno v tej skupini so mnenja, da je 4 kapsule dnevno prevelik in nepotreben strošek, saj je občutek zelo dober že s po dvema kapsulama dnevno.

Pri ošibelih in pri ljudeh, ki so močno zakisani (toksemija), je tudi po naših opažanjih bolje, da začnejo s po eno kapsulo dnevno in količino postopoma povečujejo. Res lahko že s po dvema kapsulama dnevno dosežemo občutno izboljšanje počutja. To velja posebno za starejše. Zdrava, 45 let stara oseba, ima namreč v krvi kar 100 krat manj antioksidantskega vodika, kot mlad športnik, zato lahko doseže bistveno izboljšanje že z relativno majhnim odmerkom.

Študije kažejo, da je zaščita proti prostim radikalom mnogo boljša pri večjih odmerkih. Ekipa dr. C Stephansona je na celicah preverila učinke silicijevega hidrida (učinkovine v MegaHydratu) v koncentraciji, ki bi pri odraslem ustrezala štirim kapsulam dnevno. Dosegli so preživetje kar 91,6% celic v okolju s smrtonosno množico prostih radikalov (hidroksilov in superoksidov). Ko pa so odmerek povečali na 5,2 kapsule dnevno, je preživelo celo več kot 99% celic.

Dr. R. Meyers (2005) v svoji knjigi FHES priporoča pri vnetjih in pri kronično degenerativnih obolenjih še višje odmerke. Seveda pa se je pred prekoračitvijo priporočenih odmerkom potrebno posvetovati z zdravnikom.

Glavni vir: Stephanson, C. in A. ; Flanagan, P..: Quantification
of the Radical Reduction Efficacy of Silica Hydride, a Novel
Antioxidant, and Seven Water-Soluble Antioxidants by Relative
Hydrogen Reduction Potential and Spectrophotometry, www.flantech.com.)

MegaHydrate je prehransko dopolnilo in ni nadomestilo za zdravo uravnoteženo prehrano.

Več informacij o doziranju, najdete tudi v 7. poglavju na strani št. 20 v brošurici dr.Iztoka Ostana “HUNZA VODA in njeno poustvarjanje z mineralnim prahom FHES“.

HUNZA VODA - knjiga dr.Iztoka Ostana

HUNZA VODA – knjiga dr.Iztoka Ostana

Brezplačno brošurico si lahko prenesete TUKAJ.