Kako Deluje?

Kako Deluje MegaHydrate?

Razstruplja organizem in pripomore k samoozdravitvenim sposobnostim našega organizma.

Vodikovi ioni, ki so glavni element Megahydrate-a, nam znova napolnijo naše notranje baterije, kar se občuti kot več energije in optimizma.

MegaHydrate – FHES (Flanagan Hydrogen Enhanced Silica)

  • je izjemno močan antioksidant
  • izboljša biološko okolje celic
  • hidrira vaše telo
  • proizvaja energijo
  • izboljša medcelično komunikacijo
  • poveča vsrkavanje hranilnih snovi v telesu

FHES – FHES je najučinkovitejši in najmanjši znan antioksidant, ki vašemu telesu nudi močno zaščito pred prostimi radikali. Sestavljen je iz naravnih mineralov in hidridnih ionov, ki jih najdemo tudi v svežem sadju in zelenjavi. Daje energijo brez kalorij.

Manjkajoči elektroni

Prostim radikali so molekule, ki jim manjka elektron. Nastajajo v našem telesu kot produkt oksidacijskih procesov, ali pa jih vnašamo v telo s prehrano. Potujejo po našem telesu in iščejo manjkajoči elektron, da bi ga “ukradli”. Zdrave celice se poškodujejo, ko so njihove molekule “prisiljene” oddati svoj elektron prostemu radikalu. To lahko poškoduje celični DNA in RNA, celično membrano in številne druge pomembne molekule v celični zgradbi, kar vodi k prezgodnjemu staranju in večji občutljivosti celice za bolezen.

MegaHydrate priskrbi elektrone

MegaHydrate je kot močan antioksidant sestavljen iz silicijevih, kisikovih in vodikovih atomov, spremenjenih tako, da vsebujejo šibko vezan dodatni elektron, ki ga z lahkoto oddajo prostim radikalom in ga s tem nevtralizirajo.

Ker je vodik najmanjši in najpogostejši element v vesolju, nas lahko oskrbi s tisoči takšnih elektronov naenkrat. Še več, ker ima vodik v svoji stabilni obliki le en elektron, z izgubo svojega dodatnega elektrona sam ne postane prosti radikal.

Primerno biološko okolje

V primernem biološkem okolju lahko telo opravlja svoj naravno zmožnost samozdravljenja. Eno od elementov zdravega biološkega okolja je pH ravnotežje. Mnogo ljudi ima dandanes zaradi uživanja predelane hrane, stresa ter onesnaženosti okolja, prekomerno zakisano telo. Z dodajanjem MegaHydrate naši prehrani telo postane bolj alkalno in pH telesnih tkiv se vrne v naravno ravnovesje.

Hidrira vaše telo

Znanstvene raziskave so pokazale, da MegaHydrate lahko poveča vnos vode v tkiva in celice. Količina tako celične kot medcelične vode v telesu se po zaužitju MegaHydrate optimizira.

Energija brez kalorij

Vodik igra pomembno vlogo pri celičnih reakcijah proizvodnje energije v telesu. MegaHydrate podpira tvorbo NADH iz NAD+. To je enkratna lastnost MegaHydrate, saj drugi antioksidanti nimajo moči izvršiti te reakcije. NADH se vključi v verigo prenosa elektronov in na ta način poveča proizvodnjo ATP, ki je energetska molekula za številne pomembne reakcije. Atleti in druge aktivne osebe ob jemanju MegaHydrate občutijo višjo raven energije.

Boljša medcelična komunikacija

Bilijoni celic v našem telesu morajo komunicirati med seboj. Ta kompleksni sistem zahteva za svoje funkcioniranje elektrone. Elektroni se ne gibajo po telesu prosto brez prisotnosti vodika.

MegaHydrate priskrbi telesu ogromne količine negativno nabitih hidridnih ionov, kar nudi potrebne elektrone za optimalno celično komunikacijo.

Vsrkavanje hranljivih snovi

En odmerek MegaHydrate, raztopljen v vodi, lahko zniža površinsko napetost vode s 73 na 45 dyn. Na ta način lahko znižamo površinsko napetost pitne vode na isto raven, kot jo ima naša telesna medcelična tekočina. S tem je omogočen boljši prehod hranljivih snovi v celice in razstrupljevanje celic.

MegaHydrate tako poveča biološko razpoložljivo količino vode. Voda je fiziološko zelo pomembna za storilnost, regulacijo seča in nasploh zdravja pri starejših osebah.

Najmočnejši znan antioksidant

Zaradi svojih lastnosti je MegaHydrate najmočnejši antioksidant, mnogo učinkovitejši od vseh znanih naravnih ali umetnih antioksidantov.

Telo potrebuje za specifične namene prav določene antioksidante. To poteka takole:

Za nevtralizacijo nekaterih prostih radikalov je na primer najprimernejši vitamin C. Ko odda prostemu radikalu svoj elektron, postane sam šibak prosti radikal; zato odda vitaminu C svoj elektron npr. provitamin A, ki s tem sam postane še šibkejši prosti radikal, njemu potem tretji antioksidant…

Tako je za dobro delovanje vitaminov potrebna cela vrsta raznih vitaminov in antioksidantov. Na koncu tega »kaskadnega« podajanja elektronov pa še vedno ostane nek toksičen »odpadek«. Če imamo v organizmu dovolj žive vode, mu odda njena molekula svoj »odvečni, dodatni« elektron in ga nevtralizira (vsak vodik v molekuli H2O žive vode ima dodatni elektron). Pri tem sam ne postane prosti radikal ampak se spremeni v običajno vodo.

Raziskave so pokazale, da uživanje zdravih živil v kombinaciji z MegaHydrate močno poveča absorpcijo hranilnih snovi.

MegaHydrate ima revolucionarne krepilne lastnosti in pomeni kvantni preskok v prehranski misli ter odpira povsem nov pogled na zdravje. To ni zdravilo, je le prehranski dodatek, ki ima pomembne pozitivne učinke. Zato ga mnogi zdravniki v tujini uporabljajo v svoji praksi in priporočajo kot pomoč ter podporo pri zdravljenju mnogih vrst bolezni.

Flanaganov Megahydrate je v svetu in pri nas je najbolj znani mineralni prah za »oživitev« vode. Je prehranski dodatek, pakiran v kapsulah, ki se uživa skupaj z vodo. Kapsulo lahko odpremo, stresemo v vodo, zmešamo in popijemo ali pa enostavno popijemo celo kapsulo s kozarcem vode (2,4dl).

Za dodatne informacije si preberite Najpogostejša vprašanja o Megahydrate oz. nas kontaktirajte.