Pogosta Vprašanja

Poiščite Odgovore na Vprašanja o MegaHydrate™

V kolikor primernega odgovora ne boste našli nam pošljite sporočilo preko kontaktnega obrazca.

  1. Kaj je to MegaHydrate™ (Živa voda)?
  2. Kaj vsebuje Škatlica Megahydrate™ (60)?
  3. Ali je Megahydrate™ primeren za otroke, starejše in ošibele?
  4. Zakaj je Megahydrate™ priporočljiv za športnike in pri velikih psihofizičnih obremenitvah?
  5. Ali je Megahydrate™ priporočljiv za izboljšanje prehrane obolelih?
  6. Zaščitna folija na škatlici Megahydrate-a je lahko malce izbočena in ko se jo odstrani, malce poči, kot če bi počil balon. Ali je to normalno in ali je vsebina kljub temu uporabna?
  7. Doziranje

Kaj je to MegaHydrate™ (Živa voda)?

Megahydrate™ je mineralni prašek, ki »oživi« vodo. Telo odraslega človeka je sestavljeno iz 70% vode, a voda v živih organizmih je drugačna kot običajna voda iz pipe; je antioksidantska in ima nižjo površinsko napetost.

Pri naravih izvirih imajo te lastnosti le nekatere pitne vode. Med njimi je najbolj znana pitna voda himalajskega ljudstva Hunza, znanega po številnih stoletnikih.

Prehranski dodatek Megahydrate™ poustvarja vodo, kakršna je voda Hunza. Vsebuje zelo majhne silicijeve minerale (koloide). Zaradi katerih ima voda nižjo površinsko napetost od običajne in postane bolj »močljiva«, s čimer pridobi za življenje nujne transportne sposobnosti.

Poleg tega je v silicijevih koloidih shranjeno zelo veliko vodikovih negativnih ionov (H-), ki se v stiku z vodo sproščajo vanjo. To daje vodi antioksidantske sposobnosti.

Običajni vir anionskega vodika (H-) so sveže sadje in zelenjava ter sveži sokovi. A MegaHydrate™ je mnogo bogatejši vir tega vodika, saj kozarec z njim oživljene vode vsebuje več anionskega vodika kot 10.000 kozarcev najboljšega svežega soka.

Veliko znanstvenih člankov potrjuje, da je silicijev hidrid netoksičen in varen kot prehransko dopolnilo. MegaHydrate™ ne povzroča negativnih stranskih učinkov niti v odmerkih, ki večkratno presegajo priporočene (glej Vire spodaj).

Kaj vsebuje škatlica Megahydrate™ (60)?

Plastenka vsebuje 60 kapsul. Vsaka kapsula vsebuje kot glavno sestavino posebno zmes silicijevega hidrida (300 mg). V njej je kalijev citrat, silicij, kalijev karbonat, oleinska kislina (nenasičena maščobna kislina) in vodikovi negativni ioni. Poleg tega vsebuje 10 mg vitamina C (v obliki askorbinskega palmitata).

Ali je Megahydrate™ primeren za otroke, starejše in ošibele?

Zaradi premalo sadja in zelenjave v prehrani večine ljudi, njegove osiromašene kakovosti, učinkov splošnega onesnaževanja okolja, stresnega življenja in drugih vzrokov, potrebujemo vsi boljšo zaščito pred prostimi radikali. Ti so glavni vir staranja in sodobnih kronično- degenerativnih bolezni.

Znanstveni preizkusi so pokazali, da silicijev hidrid zelo učinkovito nevtralizira različne vrste prostih radikalov in da omogoča do 6 kratno povečanje razpoložljive energije (ATP). Zato je njegovo uživanje priporočljivo, zlasti ko smo ostareli in/ali ošibeli.

Znano je, da je v krvi 40 do 50 let starega človeka približno 100 krat manj antioksidantskega vodika kot pri zdravem dvajsetletniku. Takrat je zlepljenost krvničk in drugih celic večja kot v mladosti; to povzroča dehidriranost celic, poslabšuje vnos hranil vanje in upočasnjuje izločanje strupov iz njih. Flanaganovi silicijevi koloidi preverjeno zmanjšujejo te probleme.

Zlasti za mlade pa je poleg tega pomembno tudi uživanje silicija, ker je pomemben pri rasti kosti in hrustanca.

Zakaj je Megahydrate™ priporočljiv za športnike in pri velikih psihofizičnih obremenitvah?

Športniki, rekreativci in ljudje, ki opravljajo težja fizična dela, potrebujejo bolj učinkovito proizvodnjo energije v celicah. Kot rečeno, silicijev hidrid preverjeno povečuje proizvodnjo ATP – »goriva« celic, pri manjši porabi energetskih virov (glukoze).

Priporočljiv je tudi pri povečanem umskem naporu, saj so možgani naš največji porabnik energije. Poleg tega zmanjšuje koncentracijo mlečne kisline v organizmu po fizičnem naporu, kar omogoča hitrejše razstrupljanje in regeneriranje po športni aktivnosti.

Ali je Megahydrate™ priporočljiv za izboljšanje prehrane obolelih?

MegaHydrate™ ni zdravilo, pač pa prehransko dopolnilo. Zato ne zdravi bolezni. Z njim izboljšana prehrana pa normalizira delovanje celic, kar je pomembno tudi za delovanje obolelega organizma.

Zdravnik, dr. Ron Meyers, ki je med prvimi priporočal Flanaganov silicijev hidrid (FHES) svojim pacientom, opaža, da je to lahko blagodejno pri zmanjševanju bolečin, pri premagovanju vnetij in pri nekaterih kronično degenerativnih obolenjih (Meyers, 2005).

Zaščitna folija na škatlici Megahydrate-a je malce izbočena in ko se jo odstrani malce poči, kot če bi počil balon. Ali je to normalno in ali je vsebina kljub temu uporabna?

O pojavu plina v plastenkah MegaHydratesmo smo spomladi 2015 povprašali dr.Flanagana, zakaj je temu tako in smo prejeli informacijo, da je čisto ok.
“Uporabniki MegaHydrate (sodobne oblike FHES) opažamo, da so nekatere plastenke malce napihnjene in ko jih odpremo, iz njih sikne plin. Pa smo povprašali iznajditelja MegaHydrate, dr. Patricka Flanagana, kaj je ta plin. Odgovoril je, da gre za majhne količine vodika, ki se, če je kaj vlage, sprosti iz kapsul. Vodik je vnetljiv, zato plastenk ne odpirajmo pri odprtem ognju.” D. Iztok Ostan

Zdravstvena fakulteta redno kontrolira MegaHydrate Antioksidantskost snovi merimo s kazalcem rH. Vrednosti rH pod 28 pomenijo antioksidantskost. Čim nižji je rH, tem bolj je snov antioksidantska. Vrednost rH 0 pomeni skrajno antioksidantskost, popolno nasičenost z vodikom. Kri mladih športnikov ima rH od 21,5 do 23,5, medtem ko je rH krvi zdravega petdesetletnika 25. Za vsako enoto višji rH pomeni 10 krat manj vodika. V krvi zdravega mladeniča ali mladenke.

Več o tem si lahko preberete na https://ziva-voda.com/blog/kontrola-megahydrate/

Doziranje

Priporočljivo je uživanje 2-4 kapsul dnevno. Pri ošibelosti začnemo z manjšim dnevnim odmerkom, da preprečimo morebitne začetne težave razstrupljanja (začetne glavobole, slabosti, slabo počutje…) in ga postopoma povečujemo. Pri obolenjih oz. če uživate zdravila, se je pred uporabo Megahydrate (kot pri vsakem prehranskem dodatku), potrebno posvetovati z zdravnikom.

Viri
Carlise, E. M. (1982). The nutritional essentiality of silicon. Nutr. Rev. 40, 193-197.

Flanagan, G.P., Purdy-Lloyd, K. (1999). A silicate mineral supplement, Microhydrin®, traps reduced hydrogen providing in vitro biological antioxidant properties. Proceedings: National Hydrogen Association, 10, 595-610.

Meyers, R. (2005). Flanaganov kremen, oplemeniten z vodikom. Spremna beseda dr. Iztoka Ostana. Ljubljana: samozaložba.

Purdy-Lloyd, K., Wasmund, W., Smith, L., Raven, P. (2001). Clinical effects of a dietary antioxidant silicate supplement, Microhydrin, on cardiovascular response to exercise. J. Med. Food 4, 153-161.

Stephanson, C.J., Flanagan, G.P., (2004a). Different metabolic effects on mitochondria by silica Hydride using capillary electrophoresis.

Hsu, Yu-Wen, Tsai, Chia-Fang, Chuang, Wen-Chen, Chen, Wen-Kang, Ho, Yung-Chyuan (2010). Protective effects of silica hydride against carbon tetracloride-induced hapatoxicity in mice.Food an Chemical Toxology, 48:1644-1653.