Pričevanje Triatlonca v Uživanju Žive Vode

»Star sem 54 let in se že vrsto let ukvarjam z vzdržljivostnimi športi (kolesarjenje, tek, tek na smučeh). Ker za te aktivnosti dosti treniram, velikokrat nastopijo po treningih bolečine v mišicah. V soboto sem pred dirko z gorskimi kolesi po nasvetu gospoda P. vzel dve kapsuli antioksidanta FHES.

Med dirko sicer nisem čutil nič posebnega, po končani dirki pa sem opazil, da ni bilo običajne utrujenosti in bolečin v mišicah. Imel sem občutek, da bi dirko lahko še dolgo nadaljeval, kljub temu da sem ves čas vozil na zgornji meji svojih zmogljivosti. Zato sem se odločil, da bom šel zvečer istega dne še na tek (trening za ljubljanski maraton).

V načrtu sem imel daljši sproščen tek, vendar sem takoj po začetku teka začutil, da imam kljub dopoldanski tekmi noge zelo močne in nobenih bolečin v mišicah. Zato sem tempo teka dvignil na povprečje 4:45 minut na kilometer in razdaljo podaljšal na 16 km. Med tekom sem se odlično počutil, tako da sem trening z lahkoto opravil. Verjetno po zaslugi FHES«

Knjiga Žive Vode - avtor dr.Iztok Ostan(odlomek iz knjige: Ostan: Žive vode, 2013).

Kategorije: Pričevanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.