Sjøgrenov sindrom in FHES

Konec aprila 2006 (ko sem imela 58 let) so se začele ponavljajoče in stopnjujoče se težave z ustno sluznico (pekoče afte, občutek ‘kosmatosti’ in celo ‘žerjavice’) in čudno dogajanje z jezikom (bolečine na korenu jezika med jedjo, pekoče gnojne afte levo in desno spodaj pod jezikom, drobne bele aftice na konici jezika). Tudi ustnice so postale boleče, pretirano občutljive na vroče pijače. Pogosto so bile pokrite z ostudnimi aftami, na njih se je ustalila marogasta obloga cianotičnega videza. Že vse življenje sem zelo vitka, tedaj pa sem shujšala s 55 na 51 kg. Julija 2007 so testi na Revmatološki kliniki potrdili domnevo, da imam avtoimuno bolezen Sjøgrenov sindrom, pri kateri so prizadete endokrine žleze. Zato primanjkuje sline, solzne tekočine, sušijo se vse sluznice (nosna, vaginalna) in vezivna tkiva.

Ko sem julija 2006 med raziskovanjem po spletu naletela na informacijo dr. Ostana o »Živi vodi« in prebrala tudi njegov članek »Moja pot« ter članke o obisku dr. Flanagana leta 2005 v Sloveniji, sem naročila svoj prvi FHES.

Kot da bi se zgodil čudež: v kratkem času so problemi v ustih izginili, kot da jih nikdar ni bilo (tedanja dnevna količina: 2 x 1 kapsula na dan).

Po 6 mesecih uživanja FHES (priporočena doza 2x 1/d – pričetek julija 2006) sem sklepala, da sem ozdravljena. Žal pa to ni bilo res, saj se mi je februarja 2007 že nekaj dni po opustitvi FHES pojavilo več aft na ustni sluznici – zato sem ga ponovno naročila ter ga odtlej jemala neprekinjeno do začetka januarja 2013 (ker sem ob vsakem ponovnem poizkusu opustitve skoraj takoj začutila pekoče težave v ustih). FHES krasno omili (zelo!) moteče simptome, nas naredi spet funkcionalne, ozdravi pa ne. Poudariti pa moram, da sem med eksperimentom, ko sem uživala 6 kapsul na dan, opazila še dodaten plus zaradi povečane doze FHES: veliko energije (zelo dobrodošlo ob zahtevni službi v banki ob uvedbi evra in tik po njej) in zelo sveži možgani za delo in učenje.

Bodisi da se je moja bolezen z leti slabšala, bodisi da se je moje telo navadilo na FHES in zato zahteva iz leta v leto večjo dozo …. Dejstvo je, da sem bila v teh 8 letih prisiljena postopno povečevati dnevno dozo. (Opomba I.O.: Gospa je v svojem poročilu natančno opisala, kako je ob nemoči uradne medicine poskušala v tem obdobju tudi druge alternativne metode zdravljenja, ki pa tudi niso trajno zalegle.)

Gospa ob drevesuZame je FHES nujno potrebno zdravilo oziroma edina snov, ki mi omogoča normalno kvaliteto življenja.

Ne poznam nobenega drugega bolnika s Sjøgrenovim sindromom, vem pa, da bi bila sama že več let močno prikrajšana za kvalitetno življenje in bi bila obsojena na bolečine in klavrno poležavanje, če si ne bi več mogla privoščiti tega zdravila..

Zato sem v zadnjem času svojim zdravnikom posredovala novo brošuro dr. Ostana o FHES ter izrazila upanje, da bo kdaj prišlo do resne raziskave ali morda zdravniške doktorske disertacije na to temo, v dobro vseh, ki trpijo zaradi Sjøgrenovega sindroma.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Novice za uporabnike FHES, MAP in probiotikov EM, november 2014, Dr. Iztok Ostan

Kategorije: Pričevanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.