Varujmo Svoje Žile z Živo Vodo

Tudi dr. Meyers je pri nekaterih pacientih opazil, da se po uživanju FHES zniža previsoka raven holesterola. Izpostavil je primer pacienta Erica, ki je doživel srčni napad in so mu zaradi nevarne zamašenosti koronarnih arterij izvedli angioplastiko.

Eric je bil navdušen tekač. Po posegu je okreval in se dobro počutil. Ne da bi se posvetoval z zdravnikom, je poskusil z rahlim tekom, pa se je bolečina v prsih – angina pektoris – povrnila že po nekaj sto metrih. Kljub večji pretočnosti žil po posegu, je bil dotok kisika po njih očitno premajhen za večje napore.

Dr. Meyers mu je svetoval, naj poskusi s FHES. Tistega dne, ko je zaužil prvi dve kapsuli, je že lahko pretekel šeststo metrov. Pri tem se je sicer utrudil, a ni čutil bolečine. Po treh tednih pa je zmogel preteči že več kot štiri kilometre na dan brez bolečine v prsnem košu (Meyers, 2005).

Eric je po dvanajstih tednih uživanja FHES presenečeno ugotovil, da pri teku ne čuti več bolečin, čeprav ga nekaj dni ne jemlje. Prehodnost žil se je domnevno izboljšala.

Žilne obloge vsebujejo patogene bakterije

Velik del žilnih oblog tvorijo patogene bakterije. Antioksidatsko okolje zavira njihov razvoj.

Dr. Meyers je v razlagi omenjenega primera zapisal: »V nedavnih študijah so zdravniki, ko so raziskovali obloge v arterijah, odkrili nepričakovano velike količine bakterij, kar vodi k prepričanju, da so bakterije eden od krivcev za srčne bolezni. Nekateri zdravniki so prepričani, da arterija, ki jo okužijo bakterije, lahko reagira z nabiranjem oblog na svoji steni. Če je res, da je FHES sposoben narediti biopodlago manj dovzetno za rast bakterij, lahko zmanjša poškodbo arterij in zelo zmanjša pojavnost bolezni srca« (Meyers, 2005).


Živa voda in probiotiki nižajo raven sladkorja v krvi

Praznične slaščice so mamljivi greh za vse nas, za sladkorne bolnike pa prava past. S FHES oživljena voda znižuje raven krvnega sladkorja. Dr. Meyers ugotavlja, da se s FHES izboljša stanje tudi pri nekaterih sladkornih bolnikih. Gre za paciente, pri katerih se je razvila sladkorna bolezen v odrasli dobi (diabetes tipa II). »Ne da bi spremenili odmerek inzulina, se je raven sladkorja v krvi pri nekaterih pacientih znižala« (Meyers, 2005). Naj omenim, da so pri preizkusih FHES na celicah ugotovili, da se je raven glukoze znižala za polovico, saj celice učinkoviteje uporabljajo razpoložljivi sladkor za proizvodnjo energije – ATP (Stephanson, Flanagan, 2004a: 82). Verjetno uživanje FHES prispeva k nižji ravni sladkorja v krvi.

Študije dokazujejo, da tudi mlečnokislinske bakterije, ki jih vsebujejo probiotična živila, znižujejo raven sladkorja v krvi, če jih užijemo dovolj veliko količino.

 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! December 2013, Novice za uporabnike FHES in MAP
Ureja: Dr. Iztok Ostan

Kategorije: vodik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.