Z Živo Vodo Tipa Hunza Hitreje v Klanec

Kolesar U. nam je posredoval svojo izkušnjo: »V kolesarski sezoni se večkrat povzpnem po bližnjem klancu in vedno izmerim čas vožnje do vrha. Klanec poznam do zadnje luknje in ga vedno prevozim “na polno”, saj je zame pokazatelj forme. Klanec je dolg 9,7 km z višinsko razliko 400 m.«

Določil si je dva kazalca telesne kondicije. Prvi je čas, ki ga porabi, da prevozi klanec, drugi pa splošno počutje, ko doseže vrh. »Moj rekord je star že štiri leta in je 25 minut in 30 sekund. (…) Če se spustim pod 27 minut, si rečem, da sem v formi,« je pojasnil.

Pred preizkusom s FHES je letos prevozil klanec že petkrat. Njegov najboljši dosežek je bil 27:04, torej po svojih merilih še ni bil v pravi formi.

Pol ure pred novim preizkusom je U. užil kapsulo mineralnega prahu FHES, ki oživi vodo po vzoru vode v himalajski dolini Hunza, znani po številnih stoletnikih.

»Že med vožnjo sem čutil veliko spremembo: ni bilo pekočih nog zaradi mlečne kisline in brez bolečin v nogah sem lahko pritiskal na vso moč tudi v zadnjem delu vzpona«, je zapisal.

»300 metrov pred vrhom mi je med prestavljanjem veriga padla s sprednjega verižnika in moral sem se ustaviti, verigo spet postaviti na verižnik in odpeljati na polno še zadnjih nekaj metrov. Kljub tej nezgodi je bil čas neverjeten: 25 minut in 41 sekund. Če se mi ne bi bilo treba ustaviti…

Kolesarski vzpon s živo vodo

Ključ do uspeha je premljanje in izboljševanje lastnih pokazateljev forme

Kot po navadi sem bil na vrhu zadihan in takrat potrebujem kako minuto, da “pridem k sebi”. Nič čudnega, saj je bil povprečen srčni utrip 171, maksimalni pa 182. Podobno kot po navadi. In še enkrat opazim, da me noge resnično nič ne pečejo in ne čutim mlečne kisline. Ni kaj, oba moja pokazatelja forme sta bila super«.

 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Oktober 2013, Novice za uporabnike FHES in MAP
Ureja: Dr. Iztok Ostan

Kategorije: vodik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.